dimecres, 18 de maig del 2016

Festa de Primavera

Ja estem en la setmana prèvia al concurs!

Ara ens hem posat 'don't stop' a fer castells. Cada dia ens estem trobant (els que podem) a assajar castells per que ja tenim les diades al damunt.

Per començar, la Festa de Primavera del nostre col·legi:


La no coincidència enguany amb el concurs, ens ha permés anar a fer una petita exhibició dels nostres castells.

Com ja havíem comentat en entrades anteriors, no anem a arriscar res en aquesta exhibició, de manera que anem a fer estructures sòlides per a nosaltres: el pilar de 3 aixecat per sota, el torre de quatre amb pinya i el tres de cinc amb agulla. Amb dos pilars finals de sortida.

Aquells castells ja els tenim de la mà, de manera que seran la nostra aposta segura de cara al concurs. Però, evidentment, no podem anar amb això només allà.

En aquest temps que ens queda, dediquem la primera part de l'assaig a la tècnica de 'columnes' i de pilars. Les columnes serveixen per tonificar el cos dels nostres castellers i, d'aquesta manera, aguantar millor el pes del castell. Mentre que els pilars els fem en la recerca d'aquelles persones que puguin treballar bé en equip de cara al pilar de quatre, sobretot hem de trobar un segon que doni confiança a l'aixecador i l'enxaneta.

Ahir, el nostre cap de colla, en Màrius, en demostració de que el pilar es podia fer, fa realitzar un pilar de tres net amb dues de les nostres castelleres, i es va poder descarregar. De manera que intentarem en aquesta setmana i mitja que ens queda assajar al màxim aquests pilars per poder-los portar a plaça. I ben segur que ho aconseguirem.

La segona part de l'assaig, la dediquem a fer estructures. Ahir vam descarregar el pilar de tres aixecat per sota i la torre de quatre. Aquesta darrera amb un pom diferent al que vam fer fa dues setmanes. Avui, hem intentat realitzar dos cop el tres de cinc amb agulla, però en totes dues proves hem hagut de desmuntar. I, per acabar, hem intentat el quatre de set net, ja de cara al concurs, però el pas de l'enxaneta ha estat molt lent i hem hagut de desmuntar de nou el castell.

Mentres tant, cal dir que cinc de les nostres noies estan assistint assíduament al assajos de canalla dels Castellers de Barcelona, i s'evidencia el seu salt qualitatiu a nivell tècnic, sent una gran baça per als nostres castells i el nostre futur.

També hem de dir que ja tenim les samarretes de cara a l'exhibició i el concurs, i ja comença l'escola a adquirir una tonalitat blava de festivitat.

En quant al concurs interinstituts, finalment serem quatre centres els que entrem a la competició. Havent-se quedat fora l'IES Joan d'Àustria. Aquest centre va ser el que va quedar segon l'any passat i era el que realment ens podia haver fet mal al concurs.

Els altres tres centres són novells d'aquest any i porten poc temps assajant, de manera que intentaran fer el paper més digne possible. Tot i així, no cal refiar-se, perquè en el concurs pot passar qualsevol cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada