dijous, 26 de maig del 2016

2...

Avui hem tinut5 l'assaig general de la setmana i pràcticament tothom ha estat present, amb el que hem pogut fer molt bones proves.

Per començar hem posat a la pràctica el pilar de tres aixecat per sota 'oficial' i l'hem descarregat sense gaires complicacions.


A continuació hem tancat la pinya del pilar de quatre amb segon i terç; i... s'ha vist un pilar molt maco, tant que ens hem mirat amb cara d'incredulitat i d'expectativa de cara al concurs. I tant bé ho hem vist que a continuació l'hem desmuntat i hem provat de fer el pilar de tres net a terra, però no ha estat prou estable, però ens ha fet creure que amb una pinya, és a dir amb mans subjectant a la segona, el pilar es pot realitzar.




Per acabar la primera part hem posat els baixos del set de quatre net, hi hem posat dosos i, com prova, hem practicat la pujada d'una segona enxaneta com a variació del que hem anat assajant fins ara: una única enxaneta que traessava els dos poms.

La pujada de les enxanetes no ha mostrat dificultat, així que tot seguit hem intentar fer el castell sencer. Però no hem ajustat bé les alçades dels baixos amb els dosos i el castell ha pujat deformat, pel que hem decidit desmuntar abans de fer les aletes. Però també ens ha donat molt bones sensacions.




Com veieu, una primera part de molt bones sensacions. Tantes que a la segona part, després d'una petita xerrada sobre la seguretat a les pinyes hem decidit provar de fer el pilar de quatre sencer.

La filosofia castellera és la de, tot i que estem anant a un concurs, ajudar-nos els uns als altres. De manera que els nostres alumnes han de participar en els castells dels altres centres d'igual manera que ells vindran a ajudar-nos a nosaltres. És una filosofia del tipus "vull que puguis guanyar amb el meu ajut". A més, el fet de que hagi més gent a la pinyes dóna més seguretat al castellers en cas de caiguda.

Així, hem explicat com col·locar-se en una pinya (quan més alt més endins i posició de braços i cap) i què fer en cas de caiguda quan el castell és net.

Demà és el darrer assaig i el dedicarem a polir detalls.

Ja tenim força clar quins castells portarem al concurs i ho farem molt bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada