dilluns, 6 de maig del 2019

4 de maig: Festa de Primavera


Aquest dissabte hem realitzat a l'escola la Festa de Primavera organitzada per l'AMPA.
Al pati del centre es realitzen un munt d'activitats i tallers, entre ells el nostre de castells.

Amb aquesta finalitat hem tret l'estructura de dosos metàl·lica que utilitzem als assajos, per ensenyar a aquells nois i noies que han volgut aprendre-ho, la tècnica del pom de dalt (acotxadors i enxaneta).


Cap a les 12 hores, teníem previst realitzar la nostra exhibició de castells.

La diada s’ha caracteritzat per un absència significativa de persones, de manera que hem hagut de modificar les planificacions inicials i demanar ajut a exalumnes. També hem hagut de modificar l’ordre de l’actuació per donar temps a la incorporació d’alguns dels components que arribaven just de temps.

El primer castell que hem enlairat ha estat el 4d4a. El castell va pujar amb bones mides, però a l’hora del traspàs de l’enxaneta, el pom va començar a deformar-se, però els dosos van aconseguir defensar la situació i, d’aquesta manera, descarregar el castell.


















En segon lloc vam fer el pilar de tres aixecat per sota. Aquest cop sense problemes, els nostres castellers han actuat molt bé coordinadament i l’hem descarregat sense problemes.


Com a tercer castell, hem apostat pel 3d4. Aquest castell ha de ser el tronc del 3d5 que volem fer al concurs. A l’assaig havíem fet bones proves del pom a terra, però poques del castell sencer. I probablement ajuntat això amb els nervis de l’actuació, ha fet que el pom no tingues bones mides des del principi i de mica en mica un dels dosos s’anés abocant, cosa que ha estat impossible de solucionar quan l’enxaneta ja estava col·locada damunt el pom i no ha pogut enlairar la mà per donar per carregat el castell.


Com a darrera construcció, hem fet el 2d4 i l’hem pogut descarregar sense gaire dificultat.
Ha estat una gran diada. Malgrat la caiguda del 3d4, com ningú va prendre mal, tothom va sortir molt content del paper que hem fet. Tenim tres castells bàsics de cara al concurs i caldrà treballar més el 3d4.


Només queden tres assajos... segur que l’aconseguirem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada