dijous, 7 de març del 2019

Assaig 7 de març

Avui ens hem tornat a trobar al pati de l'escola per assajar els nostres castells.
A la primera part, d'aquest, com ja va sent habitual, ens hem dedicat a provar gent en noves posicions, tant en poms de dalt com en construccions de castells.
En els poms de dalt, practiquem les posicions de dosos, acotxadors i enxanetes. Mentre que en la pràctica de castells, avui hem fet proves de tres i de quatre pujant, si l'estructura es veia sòlida, fins a acotxador.
És cert que tenim gent per a posicions molt marcades, com són la gent d'embergadura gran que fan de baixos als castells. Però la resta d'alumnes, a mesura que van passant de curs, van canviant de mides i, per tant, han d'anar baixant de pis.
Aquesta és la gent que més difícil es fa de col·locar, doncs cal trobar una nova posició per a les seves noves característiques. 
Generalment, la gent que fa d'acotxador passa a fer d'enxaneta, l'enxaneta passa a fer de dosos i, els dosos passen a fer de tronc.
A la segona part hem practicat el pilar de tres aixescat per sota amb una nova enxaneta. La nostra aixecadora és una castellera experimentada en aquest pilar i li dona molta solvència. I l'enxaneta, que ha estat el primer cop que el feia, l'ha fet molt bé.
És un pilar que cal coordinar bé a la gent, però a base de practicar l'aconseguirem sense dubte.
Realment, el vagatge que tenim en la participació al concurs, fa que tinguem un grup de castellers i castelleres amb experiència que ens fa confiar i somiar en fer una gran actuació enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada