dimecres, 7 de març de 2018

Assaig 6 de març


A l'assaig d'aquesta setmana ens hem plantejat el repte de fer proves per al 3 de 5 (3d5), castell que ens agradaria recuperar per a aquesta temporada i que en l primera edició del concurs no vam aconseguir carregar-lo per ben poc.
Per normativa del concurs, el 3d5 és un castell que s'ha de fer amb pinya i la quantitat de gent que cal per tancar-la és un factor limitant per a nosaltres, que només disposem de 25 persones per fer castells.
És un castell que també ens planteja el repte de provar noves posicions en el castell amb la intenció d'aconseguir el millor encaix tècnic.
En primer lloc amb el pom de dalt. Amb l'objectiu d'alleugerir-lo hem posat de dosos a gent que fins ara havia fet d'acotxador o anxeneta, però que per la seva constitució crèiem que ho podien fer bé. I, realment, la prova a terra ha anat molt bé.
La segona dificultat l'hem tingut en fer que aquests dosos pugin al tronc d'una manera poc habitual per a ells (un dels dosos ha d'estar dret i l'altre obert), i això ens ha fet veure la conveniència de canviar de posicions entre ells. Però la prova ha anat molt bé, doncs hem aconseguit col·locar l'acotxador.

Aquesta prova l'hem fet damunt del que seria l'equip de baixos, i hem deixat la prova amb segons per la segona part de l'assaig.
A la segona part hem començat, però, amb una prova de pilar aixecat per sota. La rotació lògica d'alumnes que implica finalitzar l'etapa escolar en el nostre centre, fa que uns quants alumnes hagin d'estrenar posicions. I, tot i que caldrà depurar la tècnica, és un pilar que ens ha sortit molt bé des del principi. I avui no ha estat menys.


Després de la prova del pilar aixecat per sota, hem fet la prova del 3d5 amb pinya fins a dosos.
La qualitat tècnica assumida per alguns dels nostres alumnes ens permet somiar amb aquesta estructura, doncs amb la intenció d'alleugerir el castell hem provat de posar com segons gent amb poca embergadura però amb bona tècnica castellera.
Només hem tingut temps per fer dues proves. La primera ha calgut desmuntar-la per necessitat d'un dels baixos, però a la segona quasi aconseguim col·locar dosos i sense dificultats aparents pel castell.L'assaig s'avui ens ha permet veure la viabilitat del castell a nivell de tronc. Però caldrà tenir molt present la limitació de gent que tenim per tancar la pinya, així que probablement sigui un castell per somiar.
De cara al proper assaig mirarem de fer un nou castell el 5d4, castell nèdit per nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada