dijous, 25 de febrer del 2016

Assaig 25 de febrer

L'assaig d'avui l'hem començat amb els pilars. Per una banda anàvem fent pilars de dos com escalfament, i per una altre ens dedicàvem a assajar els pilars de tres nets.


Avui hem insistit molt en la finura a l'hora de pujar les enxanetes, posant molt d'èmfasi en la tècnica. És curiós, però la tendència a l'hora d'enfilar-se als castells és la d'agafar-se bé amb les mans per dalt i fer força amb els braços, però amb això l'únic que aconseguim és desequilibrar al terç i tirar-lo enrera.
A l'igual que en l'escalada, la força ha de venir de les cames i és amb aquestes les que hem de fer l'esforç. Així doncs, cal aprendre/entendre que les mans només ens serveixen per poder mantenir-nos enganxats al cos del company/a i es sorprenen quan els diem que s'han d'abraçar al pilar.


Després de provar vàries possibilitats per a les diferents posicions del pilar, hem tancat la pinya del pilar de quatre. I, de nou, ens ha passat factura la desconeixença de la tècnica.


Al castells la força sempre ha d'anar a munt i només cal fer-ne més quan és necessari. Així que cal ser força intuïtiu i permetre rebre sensacions del castell. Quan un casteller assoleix la seva posició, cal fer la força necessària per 'defensar-la', que no et pugui moure d'allà cap enbranzida del castell, però a l'hora cal estar alerta als possibles vaivens, doncs quan sentim que el castell es desplaça, per exemple, cap a endavant, és molt probable que torni a la seva posició inicial però amb més força.

Avui, a l'hora de tancar pinya i que pugés la segon del pilar, tot anava bé mentre els rengles de mans per davant i darrera prenien posicions, però en el moment d'entrar els laterals, aquests giraven a la segon. Ha calgut desmuntar dos cops la pinya per aquest motiu i això ha impedit que arribessim a carregar el pilar, aconseguint només que pugés la terç.

A la segona part, hem començat amb l'assaig del pom de dalt del tres de cinc, fent un intent de tres de quatre net, però quan teniem l'acotxadora col·locada, un dels dosos ha demanat de desmuntar el castell. 


Així que hem passat a realitzar el set de quatre, però a l'hora de pujar dosos els baixos s'han desquadrat per tot arreu i ha fet desaconsellable l'enfilada dels acotxadors, però hem aprofitat l'avinentesa per provar l'entrada d'un dels acotxadors des de l'interior del castell. Així que només s'ha enfilat a l'esquena dels baixos i tot seguit hem desmuntat.


Poc a poc i pas a pas anem avançant en el nostre progrés. Cada cop millor, així que anem augmentant les nostres esperances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada