dijous, 5 de novembre del 2015

Segon assaig

Avui hem fet el segon assaig del present curs. Ja quasi som quaranta persones els que assagem els dijous al migdia.
Donat que més de la meitat de la gent no ha fet mai castells, dediquem aquests primers assajos a recordar (tot i que per a la majoria és aprendre) la tècnica de pujada als castells, així com a tonificar el cos donat que cal acostumar-lo a aguantar el pes de la gent.
La primera part l'hem dedicat a practicar pilars. Els pilars són una estructura molt sensibles però que dins de les actuacions castellers donen lloc a l'entrada i sortida de l'actuació. Així que hem de dedicar sempre una estona per anar agafant tècnica i provar gent per a fer-los. I no hem d'oblidar que dins del concurs, la màxima puntuació la tenen els pilars de quatre.
Després de dinar, ens hem dividit en dos grups, per una banda la gent que formarà pinya i hem practicat l'estructura de quatre amb dosos enfilant-se...

Per l'altra banda, hem practicat el que es coneix com 'pom de dalt' amb el nou alumnat de primer. Donada la seva constitució són ideals per les posicions d'acotxador i enxaneta. Així que cal assajar les passes d'aquests. Ara per ara és molt d'hora per decidir qui farà una cosa o una altra. Tots ells volen ser enxanetes, però han de tenir clar que la cosa s'ha de repartir. 


Els més menuts haurien de fer d'acotxadors (els que s'ajupen a la part de dalt del castell), donat que així faciliten a l'enxaneta el traspàs per dalt.
Però tot són passos nous i costa assimilar-los. Tot just acabem de començar, però apunten bones maneres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada