dijous, 26 de novembre de 2015

Assaig 26 de novembre

Avui torna a ser dijous i de nou ens hem trobat al pati de l'escola a assajar els nostres castells.
Tal com vàrem fer la setmana passada, l'assaig l'hem tornat a dividir en dues parts: una primera de tècnica general, i una segona d'estructures o pinyes.
La primera part, al seu torn l'hem dividit en dos. Al començament hem fet pilars de dos per tal d'anar agafant confiança entre tots i hem acabat aquesta part de l'assaig amb intents de pilars de tres nets.
Els pilars nets ens estan costant força, doncs canvia molt el fet de que l'anxenata pugi al terç quan aquest està a terra, ben afermat, a quan el terç el tenim damunt un segon i cal aguantar l'equilibri mentre et pugen per l'esquena.
Tot, al cap i a la fi, és qüestió de tècnica.

Per comprovar en quin estat tenim les coses (o més aviat per demostrar que el pilar es pot fer), en Màrius s'ha posat de segon a terra i... hem aconseguit carregar el pilar de tres.


És clar que ell no podrà participar al concurs, però ha donat confiança al terç i l'enxaneta, així com als segons perquè han vist que es pot fer.
Mentres tant, Santi assajava els poms de dalt amb la gent de segon i primer, que per la seva constitució, són els idonis per fer-ho, i no els hem d'oblidar perquè és la part que corona el castell.


Amb això hem acabat la primera part i ens hem anat a dinar. A agafar forces per la segona part.
La segona part la dediquem a fer estructures. Tenim en ment practicar tres estrucutres bàsiques: la pinya del pilar, el nou net i la pinya del tres. I hem d'aconseguir que en mitja hora les poguem assajar totes. Per aconseguir-ho la gent ha d'estar entranada en saber on s'ha de posar i com s'ha de posar, i encara és d'hora per saber-ho. Així que cal anar posant-los al seu lloc i un cop situats, tancar la pinya poc a poc.
La primera prova ha estat la de la pinya del pilar i, tot i que faltava una mica de força per un costat, la segona a donat el vistiplau a que li pugés la terça. I el castell ha aguantat perfectament. Enhorabona nois i noies, ho heu fet molt bé.


El temps no ens ha donat per molt més, i tot just hem pogut tancar el castell de nou i hem pujat dosos. Que per cert també ho han fet molt bé.
La setmana vinent el tornarem a provar i col·locarem la gent per a que tinguem la seguretat de protegir a la gent en cas de caiguda i, si tot va bé, mirarem de pujar acotxadors.
També caldrà treballar la pinya del tres.
Mica en mica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada