dijous, 7 de febrer de 2019

Comencen els assajos - 5è interinstituts


Comencem la cinquena temporada de castells a la nostra escola!
Aquest any serà un any especial perquè encetem el cinquè any de participació al Concurs Interinstituts, organitzat pels Castellers de Barcelona. A més, Castellers de Barcelona celebren el seu 50è aniversari, amb el que s’espera que sigui una diada molt especial. I nosaltres volem estar a l’altura.
Cada any ens hem plantejat nous reptes castellers i aquest any no serà menys. Amb aquesta finalitat, hem arrencat una campanya d’assaigs amb pinya per assolir un nou objectiu: els castells de cinc pisos.
Els que aneu seguint la nostra evolució, sabeu que el concurs no permet fer castells de més de cinc pisos, però per poder fer-los cal poder fer una bona base a la construcció, cal tenir una bona pinya.
La pinya, en el món casteller, és molt important. Té una doble funció: per una banda dóna estabilitat a la construcció i, per una altra, dóna seguretat als castellers a l’esmorteir la caiguda en cas de que el castell caigués (“fes llenya” en l’argot casteller).
 
Amb aquest objectiu en ment, hem fet una campanya per les classes per tal de que ens vinguin a ajudar el tercer dijous de cada mes. En allò que hem anomenat “assaig amb pinya”. Aquells/es que vinguin a ajudar-nos en els tres assajos amb pinya que farem aquest curs, tindran una samarreta que hem dissenyat per aquest any.
A banda d’això, vàrem fer una xerrada informativa als alumnes de 1r de l’ESO, així com als pares que estiguessin interessats en conèixer el projecte. I avui hem tingut el primer assaig amb tota la gent nova que vol conèixer el nostre món dels castells. I estem molt contents, perquè han vingut a provar onze persones.
Per la constitució que tenen els alumnes de 1r de l’ESO, són els indicats per formar part en el que coneixem com el “pom de dalt”, la part superior del castell, format per dos “dosos”, un acotxador i un enxaneta. Així doncs, gran part de l’assaig d’avui l’hem dedicat a ensenyar la tècnica per pujar al pom de dalt a aquests castellers nouvinguts.
Amb la gent veterana hem fet alguna prova, però l’assaig d’avui ha coincidit amb el viatge a Brighton que estan realitzant part del nostre alumnat, sent molts d’ells participants actius de les temporades anteriors.

La setmana vinent confiem tenir a tothom present i poder començar a fer bones proves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada