dimarts, 29 de maig del 2018

Assaig 29 de maig. Dissabte ja tenim el concurs

I per fi ja estem a la darrera setmana d'assajos, la setmana prèvia al concurs.

Ja hem rebut el pòster d'aquest, convocant-los a les 10 al local dels Castellers de Barcelona per fer la presentació del concurs i el sorteig de l'ordre d'actuació.

I cap a les 11 començarem, enguany, al Parc del Clot de la Mel (es veu que el Parc del Clot ja està ocupat amb una activitat de patinatge).

L'assaig d'avui ha estat una mica caòtic, donat que s'han produït baixes de darrera hora entre l'alumnat i, alguns, tenen partits de futbol el mateix dia i intentaran, dins lo possible, convinar-ho.

Així, la previsió que teníem la setmana passada s'ha hagut de replantejar, i queda definitivament descartat el pilar de quatre.

Les circumstàncies ens obliguen a sortir en primera ronda (i si pot ser els primers) amb el cinc de quatre, doncs esperem disposar de tots els efectius en aquest primer moment. Farem a continuació altres castells més senzills, i que no necessiten de tant personal, com el 4d4 amb agulla, la torre de dos o el pilar de tres aixecat per sota.

Aquests són els castells que hem assajat avui.

El primer que hem fet, no obstant, ha estat el quatre de quatre amb agulla. Aquí hem hagut d'incorporar un canvi en la posició de dosos, però la prova a terra del pom de dalt ha anat molt bé. Tant que hem decidit fer el castell fins a acotxador i l'hem descarregat sense problemes.



Tot seguit hem practicat el cinc de quatre. De nou en primer lloc fent el pom a terra. És en aquest pom on hem hagut de fer molts canvi, fins un total de tres, respecte a la formació inicial. Però la prova ha anat molt bé.


De nou hem decidit enlairar el castell sencer, però s'ha allargat molt la prova i no hem pogut enfilar l'enxaneta, descarregant el castell sense incidències. Les sensacions han estat molt bones i de segur que ens sortirà molt bé en el concurs.



A la segona part de l'assaig hem assajat en primer lloc la torre amb pinya. En aquesta construcció també hem hagut de canviar un dels dosos i l'acotxador, però la prova ha anat també molt bé i s'ha descarregat sense problemes.


Ja per acabar l'assaig d'avui, hem provat de fer el pilar de tres aixecat per sota. En aquest pilar practicament tots els aixecadors han estat nous i la segona aixecada, ha estat difícil i per un moment hem pensat que el pilar anava a caure, però la perícia de l'aixecadora ha fet que es mantingués ferm i l'hem acabat descarregant sense majors incidències.

Tot i així, aquest any aquest pilar el deixarem com un darrer recurs i només el realitzaríem si ens calgués.


A causa de l'estrena de noves posicions en un munt de castells, aquest dijous i divendres farem una mica més d'assaig per reforçar la tècnica.

Com veieu els castells estan. Tornarem a fer un paper molt maco de cara al concurs. I esperem que tot vagi molt bé i ho poguem descarregar tot. El nostre alumnat ha fet una gran tasca al llarg d'aquest any i els resultats els tenim a la vista.

Us esperem al Parc del Clot de la Mel!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada