dimarts, 6 de febrer del 2018

Assaig 6 de febrer

Avui ens hem tornat a trobar al pati per assajar els nostres castells.
Tal com vam fer la setmana passada, ens hem repartir en dos grups de pràctiques.
En la primera part hem assajat l'estructura del quatre fins a acotxador, mentre que per una altra practicàvem la tècnica de pujar al pom amb la gent nova.
A la segona part, hem començat a practicar el castell que volem potenciar aquest any: el tres.
En aquest castell tenim tres persones agafades al pis de baixos, dibuixant una figura semblant a un triangle, estructura que obligar a col·locar els dosos de manera diferent al quatre (els dos dosos estaven oberts). En aquest cas, un dels dosos està dret (se'n diu "tancat"), mentre que l'altre sí està obert.

En el quatre, amb els dos dosos oberts, la pujada de l'aixecador i de l'enxaneta es fa per la cama dreta de cadascun dels dosos. És a dir, puja un per cada costat.
La disposició dels dosos en el tres, fa que tant l'acotxador com l'enxaneta hagin de pujar per les cames del dosos obert. L'acotxador per la seva cama dreta (d'igual manera que en el quatre), però l'enxaneta ha de pujar per la cama esquerra. I aquesta és la segona novetat que ens trobem en l'assaig d'aquest castell.
La tercera novetat està en la baixada de l'acotxador, doncs l'enxaneta fa el traspàs del pom, anant des del dos obert fins al dos tancat, i baixant per ell, però l'acotxador ha de baixar per on ha pujat!
Com es pot veure és una estructura plena de canvis però que de ben segur, amb la pràctica, dominarem.
Per una altra banda, també hem practicat la tècnica de pujar als pilars per a la gent nova.
Els pilars són l'estructura més intestable i cal pujar d'una manera molt fina i, a més, cal confiar del tot en la persona que tens abaix subjectant-te. Aquesta manca de confiança inicial fa que, en previsió de caure, la persona que puja tingui tendència a abocar-se endavant i, això, és el pitjor que pot passar en un pilar. Un pilar que va enrere és defensable amb força de braços, però un pilar que va endavant només el pots parar amb la força del cap i això és molt difícil.


Com tot, és qüestió de pràctica.
Avui també, hem provat el pilar de tres 'oficial' que tenim de l'any passat. Al ser el primer cop només hem pujat l'enxaneta fins l'esquena del baix, i ha estat un pilar molt remenat. A base de practicar anirem toniifcant el cos i millorant la seva execució.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada