dijous, 29 d’octubre del 2015

2n Concurs Intercasteller 'Fem Pinya' - Comencen els assajos

La setmana passada vàrem tenir la reunió informativa per als pares sobre la participació al Concurs Intercasteller, especialment adreçada als pares que tenen fills/filles que no van participar en la passada edició.
Al llarg de la setmana hem anat recollint autoritzacions paternes i avui farem el primer assaig.
De moment tenim 40 alumnes apuntats a l'activitat, 17 d'ells repetidors de la passada edició. Hem tingut les baixes de la gent de 4t de l'ESO que es va graduar, però s'ha apuntat gent nova i es compensa la seva marxa amb escreix.
Ja no comencem de zero, avui es tracta d'ensenyar a la gent nova (sobretot de primer de l'ESO) a pujar, doncs per físic seran principalment acotxadors i enxanetes. Mentre que la resta de gent haurà d'anar acostumant el cos als esforços dels castells i refrescar tècnica.
I per a tenir un bon principi de temporada, res més que estrenar faixes...

Els avantatges de guanyar un concurs és poder demanar pressupost per l'activitat! I el centre ha comprat 15 faixes per a la colla.
Més endavant els Castellers de Barcelona ens deixaran faixes, amb el que podrem fer uns assajos ben fluids.

I finalment ens hem trobat al pati per començar a assajar castells.
Hem dividit a la gent en dos grups, el dels alumnes de primer que, per la seva constitució, bàsicament faran d'acotxadors i enxaneta, i necessiten que se’ls ensenyi la tècnica de pujar; i la resta de gent que, per una banda, faran de pinya i, per altra, faran de segons o dosos als castells.
Una cosa que costa acceptar als nois i noies és que el seu cos està canviant ràpidament i, que si bé l’any passat pujaven als castells, enguany ja no és possible i han d’adoptar d’altres posicions. Això sí, tothom té cabuda als castells i sempre hi ha alguna cosa que es pot fer.
Cal dir que l’assaig ha anat molt bé. Era el primer dia per a tothom, per a aquells que mai havien fet castells, i per a aquells que no en feien des d’abans l’estiu.  I els nervis estaven a flor de pell, però les sensacions són bones.

1 comentari:

  1. Molta força per a aquesta segona edició! Us seguim de ben a prop! :)

    Mery
    Castellers de Barcelona

    ResponElimina