dimecres, 28 d’octubre del 2015

1r Concurs Intercasteller 'Nascuts per Fer Pinya' - Els assajos

Eren alumnes de primer a quart de l’ESO i calia trobar un moment en el que tothom pogués coincidir per assajar. En un principi vàrem provar a l’hora del pati, però entre el temps que es perd baixant i menjar-se l’entrepà, poc quedava per fer castells. Així que decidíem fer-ho al migdia, en concret els dijous, d’una i quart fins a les tres. Amb un quart d’hora per dinar.
Els assajos començaven al febrer i teníem menys de tres mesos per a prepara-nos. I era tanta la il·lusió pel concurs, que quan ja s’atansava la data d’aquest, els alumnes decidiren assajar a diari!!
I d’aquesta manera arribava la diada. En un principi havíem de ser cinc centres escolars els que participàvem, però dos d’ells es van retirar del projecte. Quedàvem pel concurs el IES Joan d’Àustria, els Escolapis de Sant Antoni i nosaltres.
Tot i dir-se concurs, quedava clar que la filosofia era anar a passar-s’ho bé fent castells. Alçant el millor de cadascú i, si és guanyava, perfecte. Però no era l’objectiu prioritari.
Amb 35 alumnes es poden fer vàries estructures castelleres, però el número també ens limitava per d’altres. Tal com passa a les colles castelleres reals, quanta més gent més complexa pot ser el castell, i a més complexitat més punts.
En un principi, ens vàrem plantejar anar a concurs amb el pilar de tres aixecat per sota, el 9 de 4 i un pilar de quatre, sense tenir clar si hi posaríem folre o no.
El pilar de tres aixecat per sota no ens va representar cap dificultat extra, un cop dominada la tècnica, de seguida el vam enlairar. Mentre que el pilar de quatre no va ser tan fàcil, cal força coordinació a nivell de pinya i no donava prou seguretat fer-lo sense folre. Ara bé, amb folre es veia factible. I era la segona construcció amb més punts.
Ara bé, el 9d4 era un projecto força ambiciós, doncs permetia que hi participessin 19 persones en el castell (si ho fèiem amb una anxaneta), però deixava minvat el nombre de persones que podien estar envoltant l’estructura a l’assaig.

La inexperiència del grup i la dificultat del castell ens va fer rebutjar la idea de portar-lo a concurs. I optar per un castell en principi més segur, el 3 de 5.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada