diumenge, 2 de juny del 2019

5è Concurs interinstituts (01/06(19)


Aquest dissabte hem participat en el 5è concurs intercasteller organitzat pels Castellers de Barcelona.

Enguany participàvem junt amb el Col·legi Amor de Dios i el grup d’adolescents dels Castellers de Barcelona, que ens han delectat amb les seves estructures.

Amor de Dios participava amb els seus alumnes de 4t d’ESO. El professor de gimnàstica d’aquest col·legi ha encapçalat el projecte a les seves hores lectives. I, de cara al concurs, ha comptat amb aquells alumnes que han volgut participar en el concurs. Una quinzena en total. El fet de ser alumnes d’aquest curs, implicava que els castells fossin molt pesats.

A les deu del matí ens trobàvem al local dels Castellers de Barcelona per fer la presentació de l’acte i el sorteig de l’ordre d’actuació.  El sorteig determinava que Amor de Dios actuaria en primer lloc, Castellers de Barcelona en segon i, nosaltres en darrer lloc. En acabar, marxàvem en cercavila cap al Fossar del Parc del Clot, lloc de l’actuació.

El concurs consisteix en tres rondes de castells, una quarta ronda de repetició i una cinquena de millora.

En primera ronda, Amor de Dios enlairava un P3 i l’aconseguia descarregar (150 punts). Castellers de Barcelona descarregava un paradíssim 3d5 (750 punts), per admiració per part nostre doncs és el castell que hem intentat portar enguany a plaça i que no ha estat possible. No obstant, Barcelona no disposava de prou gent per tancar una pinya, de manera que només se li ha comptat la meitat de la puntuació. Nosaltres començàvem primera ronda amb el 4d4 amb agulla, la carregada ha anat molt bé però en el moment de descarregar el pilar, aquest queia de manera que no comptava com a descarregat (105 punts).

En segona ronda, Amor de Dios ha intentat el 4d4, però al llarg de l’enfilada de l’enxaneta, aquest ha fet llenya, no aconseguit cap punt. Barcelona feia el 2d4 net (545 punts) i nosaltres descarregàvem el 2d4 amb pinya (475 punts).

En tercera ronda, Amor de Dios tornava a intentar el 4d4, però de nou ha fet llenya amb l’enfilada de l’enxaneta. Barcelona  aixecava el pilar de 4 (1055 punts) i nosaltres fèiem el pilar de tres aixecat per sota (510 punts).

En quarta ronda (de repetició) nosaltres vam intentar de nou el 4d4 amb agulla, però de nou ens queia en la descarregada del pilar.

Amor de Dios aprofitava aquesta ronda per intentar el 4d4 amb agulla, però tampoc el van aconseguir carregar.
Tant Barcelona com nosaltres no hem utilitzat la ronda de millora, amb el que donàvem conclosa la nostra actuació. I Amor de Dios intentava el 3d4, castell que tampoc aconseguien carregar.

Per acabar la diada vam fer els pilars de sortida. Tant Amor de Dios com nosaltres optàvem per fer múltiples pilars de dos, mentre qeu Barcelona feia un 'vano' de quatre (un pilar de tres al mig amb un pilar de dos a banda i banda). 

D’aquesta manera, concloïa el concurs, quedant en primer lloc els Castellers de Barcelona, en segon lloc nosaltres i en tercer lloc Amor de Dios. Però Castellers de Barcelona van renunciar al primer i segon lloc, de manera que nosaltres quedem en primer lloc i Amor de Dios en segon.Som els GUANYADORS DEL 5È CONCURS INTERINSTITUTS!!!Cinc anys guanyant-lo. Cinc anys gaudint de castells. Cinc anys d’orgull pel bon fer dels nostres alumnes.


ENHORABONA a tothom per aquest merescut premi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada