dijous, 28 de gener del 2016

Darrer assaig de gener i només queden quatre mesos pel concurs.

Avui de nou ens hem trobat al pati de l’escola per fer castells. No havia cap examen programat per la tarda, així que hem tingut a gairebé tothom per l’assaig. I a més, ha estat un assaig que ens ha deixat molt bon gust de boca.
Ja comencem a entendre el funcionament d’un assaig i hem pogut tancar un parell de construccions força ràpid i aviat encabirem més.
La primera part de l’assaig l’hem dedicat, com sempre, a millorar tècnica. En aquest cas, hem practicat pilars nets i poms de dalt. Amb dues construccions s’han d’assajar sempre doncs són bàsiques en el món casteller. Els pilars són construccions que entren en el concurs i tenim en el punt de mira el pilar de quatre, sense oblidar el pilar de tres aixecat per sota que tan bé ens va sortir la setmana passada. A més, tota actuació castellera acaba amb pilars de comiat, en aquest cas, de tres, i com que intentarem que el màxim de gent tingui el seu moment de protagonisme, hem d’anar provant a tothom, sense oblidar la necessitat de tenir gent preparada per substituir qualsevol possible baixa de cara al concurs.


En quant als poms de dalt, hem fet un petit canvi de dinàmica doncs si bé pensàvem portar a plaça el nou de quatre, castell que inclou tres poms de dalt i per tant la possibilitat de interactuar molta gent, baixes de darrera hora ens han fet descartar aquesta idea i somiar en una altra, una mica més petita, però que també ens permetrà lluir-nos, el set de quatre.
El set de quatre, a efectes pràctics són dos castells de quatre units pel mig, i tots dos dosos del pom de dalt pugen per prendre posicions de dosos oberts, en aquesta formació, l’acotxador puja per la cama dreta d’un dels dosos i l’enxaneta per la cama dreta de l’altra, de manera que dalt del castell és com si creuessin el castell de manera que baixen per on l’altra havia pujat.
Cal reconèixer que la nostra ‘canalla’ està agafant bona tècnica i que han fet molt bé aquests poms, creuant força ràpid.


Així que, abans de fer el recés de dinar, hem muntat el castell de set i hem fet pujar a dosos. L’estructura s’ha vist molt sòlida però no hem volgut abusar i fer pujar acotxadors. Ho deixem per més endavant, però ens ha deixat molt bon sabor de boca.



Després de dinar hem penjat la pinya del pilar de quatre i  hem aconseguit tancar-la força ràpid. Així que hem fet un primer pilar de tres, amb estrena d’una nova baix i, després d’un petit descans, hem tornat a tancar la pinya per provar un altre pilar de tres. Tots dos els hem descarregat sense problemes i la pinya s’ha mostrat molt sòlida. Així que tenim una altra estructura amb bones perspectives.


Amb tot plegat ja s’albiren quatre possibles estructures que podrem portar al concurs, de manera que tindrem prou marge per fer un paper molt més que digna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada