dijous, 17 de desembre del 2015

Darrer assaig de l'any

Avui ens hem tornat a trobar per assajar castells.

És l'últim assaig de l'any i no serà fins després de Nadal que no ens retrobarem i ja amb el concurs ben a prop.


En la primera part, com ja és habitual, hem assajat per una banda pilars i, per l'altra, hem provat de fer petits castells de tres nets fins a acotxadora.


Fer el pom de dalt a terra és força fàcil, però la cosa canvia quan aquest pom l'enfilem damunt uns segons. Especialment per a les nostres acotxadores; han trobat tal dificultat per a pujar-hi, que no sabien com començar a pujar als dosos (tot i que aquesta segona part ha estat força assajada).


La majoria de noies intenten enfilar-se, un cop han posar el peu dret al seu lloc,  col·locant el peu esquerra directament a la faixa, aprofitant la seva elasticitat. Però de vegades aquest recurs falla i és llavors quan cal saber fer la tècnica coneguda com la pinça, on cal pinçar el cos del segon amb els dos genolls (i peus) i aixecar-se amb els braços per damunt de les espatlles (nosaltres ho diem 'sortir de la piscina'). La tècnica en si no és tan difícil, però és cert que un principi costa entendre el mecanisme, però generalment tal punt s'agafa tothom la realitza correctament.


I el que succeeix és que els nostres nois i noies no saben 'fer la pinça', així que ja tenim deures per a després de vacances de Nadal.


Després de dinar, en la segona part de l'assaig, hem intentat tancar la pinya del tres de cinc però la proximitat de les festes ha fet que costés molt tenir tothom preparat per tancar-la.


Des de la setmana passada estem penjant el croquis de la pinya en la paret, per a que els nois i noies comencin a acostumar-se a llegir-la i que prenguin a la persona que tindran al davant com a referència d'on s'han de col·locar.



Sempre caldrà fer algun canvi i resajustar al personal, però és cert que la majoria de persones no es mouran de lloc.


La segona prova hem trigat molt en començar-la, doncs ha costat força qeu la gent arribés i, més, que s'assabentessin que s'havien d'enfaixar i fer-ho. Suposem que tot això és degut a que tenim  les vacances a tocar, i esperem que l'any vinent la cosa vagi més fluïda.


En vint minuts hauríem de ser capaços de tancar dos (i esperem que fins tres) estructures.


En fi, avui no ha estat el millor assaig que hem fet, però ja arribe les vacances de Nadal i en part s'entén.


Ara toca descansar, recarregar 'piles' i tornar a gener amb energies renovades. Això sí, s'haurà de vigilar el torró, perquè no hem d'incrementar el nostre pes, que després els baixos es queixen.

BON NADAL A TOTHOM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada