dijous, 10 de desembre del 2015

Assaig 10 de desembre

Avui, aprofitant que encara gaudim de bon temps, hem continuat amb els nostres assajos de castells.

El dijous havia de ser el millor dia per fer els assajos, però la professora de matemàtiques aprofita que té els dos cursos de 3r seguits a la tarda per posar-los el mateix examen, i això fa que els alumnes d'aquest nivell prefereixin, malauradament, estudiar que venir als assajos.

A la primera part de l'assaig no ens veiem molt afectats, però sí a la segona, ja que ens impedeix tancar pinyes de castells.

És clar, tot s'arreglaria si els alumnes es preparessin amb temps els controls, però com que són d'estudiar el darrer moment, ens veiem afectats d'aquesta manera.

Tot i així, hem començat amb els concebuts pilars i poms de dalt. Anem fent proves a la gent per veure diferents possibilitats, i realment ens anem trobant agradables sorpreses.






Quant als poms de dalt, també es van veient els resultats dels assajos, per què tothom va millorant la seva tècnica i això es va traduint, tot i que sembla una ximpleria, en un major nombre de proves.

Aquesta part es fa fonamentalment amb la gent de primer de l'ESO que, per la seva constitució, són idonis per fer-ho. Però també comptem amb la veterania d'alguns alumnes de tercer en les posicions de dosos, on la seva experiència ajuda a donar seguretat als alumnes.





Després de dinar hem tancat la pinya de pilar i hem fet un parell de proves. La primera amb gent experimentada, però la segona ha estat una prova amb una nova enxaneta.






Així com que en els castells més grans les possibilitats de combinatòria són més limitades, no és així amb els pilars, doncs permet fer una bona rotació amb diferents possibilitats. És molt important tenir-les perquè no es podem arriscar, de cara al concurs, que un pilar 'oficial' no es pugui fer per la indisposició d'alguna persona. És allò que es diu que 'ningú ha de ser imprescindible'.




A cada assaig es van treballant diferents possiblitats, i no serà fins que ens acostem al concurs i, probablement es decidirà per sorteig, quan decidirem qui farà aquest pilar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada