diumenge, 3 de juny del 2018

Campions del 4t Concurs Interinstituts 'Nascuts per fer pinya'

Doncs sí, tal com heu pogut veure al títol, hem guanyat el concurs!
La feina feta al llarg d'aquests quatre mesos han donat el seu fruit. Hem fet els tres castells i tot descarregat!
Tot així, la competició ha quedat deslluïda donat que l'altra escola que havia de participar finalment no s'ha presentat, de manera que tan sols hem participat el jovent dels Castellers de Barcelona i nosaltres.
Amb aquesta circumstància, el repte era "guanyar" als 'professionals' de la colla de Barcelona, i fer un bon paper demostrant el que sabem fer.
Cal dir que el jovent de Barcelona no ha tingut temps a assajar entre ells, però la seva qualitat tècnica és indiscutible. Així que ens han plantat cara de bon rotllo.
La diada l'hem començat nosaltres amb el 5d4, el castell que estrenàvem aquest any. L'hem intentat fer el més ràpid possible per tal de no carregar excessivament als baixos, així que hem enfilat acotxadors i enxaneta amb celeritat. El castell ha pujat àgil, però en el moment de fer el traspàs l'enxaneta per a fer la segon aleta, la torre ha començat a trontollar i perdre les mides, però la bona feina de tothom ha fet que el poguem descarregar amb èxit.


Barcelona descarregava un 3d4 força remenat, a causa de la descompensació de pesos d'acotxadora i enxaneta, que són alumnes de 4t d'ESO i, per tant, força grans.
En segona ronda, nosaltres hem enlairat el 2d4. Com ja havíem comentat en entrades anteriors, teníem l'opció de fer-lo net (sense pinya), però per seguretat, manca de necessitat d'arriscar i per a que tothom hi participi, l'hem fet amb pinya.
El castell ha presentat un problema d'alçades entre dosos, però ho han vist clar i han decidit continuar amb el castell en comptes de desmuntar i arreglar-ho. El castells ha anat perfecte i l'hem descarregat sense problemes.


Al seu torn, Barcelona ha intentat el 3d4 net, però en el moment de fer el traspàs l'enxaneta, el pom de dalt s'ha despenjat, tot i així, el castell s'ha considerat carregat donat que l'enxaneta tenia els dos peus damunt les espatlles dels dosos. Així doncs, ha quedat en castell carregat.
Arribava la tercera ronda i hem fet el 4d4 amb agulla. Els nervis han fet que el castell remenés força, però s'ha pogut també descarregar sense problemes.



Barcelona ha enlairat un pilar de tres net com a tercer castell, pilar que han descarregat exitosament.
Abans de marxar, els nostres alumnes han demanat de fer el pilar de tres aixecat per sota! Amb els nostres actius no teníem plena seguretat d'èxit del castell, però amb l'ajut d'ex-alumnes i de membres de Castellers de Barcelona, i el beneplàcit dels organitzadors. Hem enlairat el castell a talla d'exhibició i fora de concurs.
Com també hem comentat moltes vegades, és un pilar molt tècnic però que nosaltres dominem del tot, de manera que no hem tingut cap problema amb la seva execució.


D'aquesta manera, el nostre col·legi ha estat el guanyador del concurs. Hem fet més punts que els Castellers de Barcelona, però sobretot, ens queda el bon gust de boca d'haver fet un gran paper i uns grans castells


Des d'aquí volem felicitar a tots els participants i a l'organització del concurs.
Ara ja toca pensar de cara a l'any vinent, serà el 5è concurs, Castellers de Barcelona celebrarà el seu 50è anniversari, i tot fa preveure que serà un gran esdeveniment.
El nostre repte, a priori, és poder fer castells de cinc. Per a això necessitem molta més gent a assaig, sobre tot a la pinya... A veure si ho aconsegum!
Felicitats Castellers Escolàpies Sant Martí! Heu fet una gran diada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada